שיקום היושר
ועדת האזרחים לזכויות האדם
'ועדת האזרחים לזכויות האדם' (CCHR) היא ארגון התנדבותי ללא מטרת רווח שמפקח על תחום בריאות הנפש. CCHR הוקמה על-ידי ארגון הסיינטולוגיה בשנת 1969 והיא מסורה לחיסול של התעללויות פסיכיאטריות ולוודא שהמטופלים מוגנים. CCHR תמכה בחקיקה של יותר מ-160 חוקים המגנים על אינדיבידואלים מיחס מתעלל או מכפייה של העוסקים בפסיכיאטריה, דרשה הסכמה מודעת לטיפול פסיכיאטרי, עצרה מתן של סמים ושוקים חשמליים בכפייה לילדים וסייעה לחקיקה של עונשים חמורים על התעללות מינית של פסיכיאטרים ופסיכולוגים במטופליהם.
CCHR הבינ"ל, שמשרדי ההנהלה שלה ממוקמים בלוס אנג'לס, קליפורניה, מדריכה רשת הגנה עולמית בתחום זכויות אדם עם כ-200 סניפים ברחבי 34 מדינות. בין חברי CCHR ישנם רופאים, פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עורכי דין, מחוקקים, בכירי ממשל, אנשי חינוך ונציגי זכויות אזרח. ב-CCHR הבינלאומי יש גם מוזיאון שמציג את ההיסטוריה שעיצבה מאות שנים של ברוטאליות פסיכיאטרית.
CCHR מפיצה סרטים תיעודיים שחושפים את הדרכים השונות של התעללות פסיכיאטרית: ההשלכות ההרסניות של אבחון ותיוג של אינדיבידואלים ומתן מרשמים לסמים פסיכוטרופיים (משני חשיבה), הברית רודפת הבצע בין הפסיכיאטרים לתעשיית התרופות, המחסור במדע מאחורי האבחונים של פסיכיאטריה והריבוי בסימום חיילים בשירות פעיל וחיילים משוחררים שמגדיל את מספר מקרי המוות שלא בשדה הקרב אלא מהתקפי לב והתאבדויות.
שמים סוף לעינויים הפסיכיאטריים
ניו זילנד
ב-1984, הכריזה הוועדה נגד עינויים של האומות המאוחדות על מלחמה נגד עינוי מידיהם של קבוצות שנאה, שליטי סחר בסמים, טרוריסטים וממשלות מדכאות. עם זאת, השמיטה הוועדה מאור הזרקורים את האכזריות שנגרמת מידי הפסיכיאטריה. כתוצאה מכך, פסיכיאטרים בארצות רבות, שמטילים מומים והורגים מטופלים, המשיכו לפעול ללא פיקוח ממשלתי.
בניו זילנד, CCHR פתחה בחקירה על יחידה פסיכיאטרית לטיפול בנוער מתבגר בבית החולים הפסיכיאטרי לייק אליס. החוקרים של CCHR מצאו שילדים, שהוחזקו במעצר כנתיני המדינה, הוענשו עם שוקים חשמליים, סוממו בכפייה והוחזקו בבידוד. סוכנויות ממשלתיות ומשטרתיות היו אדישות לתלונות, כך ש-CCHR גילתה כמעט 100 מקרים של בני נוער שהיו נתונים לעינוי נפשי ופיזי במתקנים הפסיכיאטרים. חשיפות תקשורתיות באו בהמשך וזעקת הציבור שהתעוררה הובילה לסגירה לצמיתות של בית החולים לייק אליס.
עם הסיוע של CCHR, כ-900 מטופלים לשעבר הגישו תלונות. בסוף, תמכו בתי המשפט בזכויות המטופלים וממשלת ניו זילנד פרסמה התנצלות כתובה ושילמה 10.7 מיליון דולר כפיצוי.
CCHR פעלה למען פיקוח ממשלתי אפקטיבי על פסיכיאטרים וכאשר היא שוב מצאה אי-פעולה, היא הגישה דו"ח מפורט ביחד עם ועדת האומות המאוחדות נגד עינויים למטה המרכזי של האו"ם בג'נבה. וכך קרה שבמאי 2013 הגיע צוות חקירה של האו"ם לניו זילנד לבחינה הרשמית הראשונה של מקומות הכליאה של המדינה.
במרץ 2014 נענה סוף סוף משרד המשפטים של ניו זילנד לסמכות האו"ם לבסס פיקוח עצמאי על כל המתקנים הפסיכיאטריים במדינה. בנוסף, הוא אִפשר למטופלים לדווח על התעללויות פסיכיאטריות ישירות למשטרה, שחויבה לפי ההסכם לחקור את התלונות האלו.
המאמצים של CCHR עזרו להביא את הפסיכיאטריה בניו זילנד, בצורה נוקשה והחלטית, להיות כפופה לחוק.
"אנו מציינים לשבח את CCHR על כך שהיא משיגה רפורמות רבות ברחבי העולם, עובדת בשקדנות כדי להגן על אחרים מפני ההתעללויות במערכת בריאות הנפש ומוודאת שמטופלי מערכת בריאות הנפש מקבלים הגנה משפטית." – בית המחוקקים של מדינת ג'ורג'יה, ארה"ב
"אני שמח למסור את ברכותיי לוועדת האזרחים לזכויות האדם (CCHR) על מאמציה במשך יותר מ-40 שנים לחקור ולחשוף הפרות של פסיכיאטריה בתחום זכויות האדם. אני מעריך באופן מיוחד את העבודה הקשה של חברי ותומכי CCHR על הסיוע שלהם למאמצי חקיקה למען הגנה על ילדים."
שליחות הומניטרית
להכניס את הפסיכיאטריה תחת מסגרת החוק
חברי CCHR, כמרכיב עיקרי בשליחות ההומניטרית שלהם של הגנה על הפרט מהתעללויות פסיכיאטריות וניקוי התחום של בריאות הנפש, עובדים נמרצות כדי לוודא שהמערכת המשפטית משרתת את כל אזרחיה - כולל את אלו שנתפסו בסחף של פסיכיאטריה.
במרדף זה, CCHR תרמה להעברה של יותר מ-160 חוקים במדינות ברחבי ארה"ב וב-16 אומות. החקיקה מתפרסת מהגנה על ילדים מפני סימום פסיכוטרופי, להגנה על קשישים מטיפול מתעלל, הפסקת ניצול מיני של מטופלים מצד פסיכולוגים ופסיכיאטרים, הגנה על הזכויות של מוגבלים וחולי נפש ודרישה של שקיפות פסיכיאטרית כאבטחה נגד הונאה ושחיתות. חברי CCHR העידו בפני בית המחוקקים של ארה"ב ופרלמנטים ביפן, צרפת, הולנד, גרמניה, דרום אפריקה, איטליה ובמקומות רבים אחרים, כשהם תומכים בחקיקה למען הגנה על כבוד והצלת חיים.
"CCHR היא דוגמה מיוחדת לעוצמה של קבוצת אינדיבידואלים מאוחדת שמשיגה רפורמה באמצעות מאמצים מסורים לשיפור החברה, חינוך יעיל ותמיכה.
אני מצטרף אל בית המחוקקים בהכרה שלו בוועדת האזרחים לזכויות האדם על המחויבות ארוכת השנים שלה בקידום החירויות הבסיסיות שגובשו ב-'הכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות אדם' ובקוד נירנברג. ארגון CCHR משמש דוגמה נפלאה של קבוצת יחידים שמאחדת כוחות ומשיגה דרך מאמצים משותפים רפורמה למען חברה טובה יותר, חינוך ותמיכה משפטית אפקטיביים. אנחנו מכירים ב-CCHR בזכות הרפורמות הרבות המצוינות שהיא לחמה למענן, שמגנות כיום על אנשים מפני טיפול אכזרי, לא אנושי ומשפיל, ובזכות ההנהגה שלה בהגברת מודעות ציבורית, כך שניתן להשיב כבוד וזכויות אדם לכל בני האדם". - חבר בית המחוקקים של ארה"ב, קליפורניה