קלירווטר, פלורידה
מרכז חדש בקלירווטר מצביע על
'הדרך אל האושר'
באיזור מפרץ טמפה רבתי
11 ביולי 2015
'מוסד הדרך אל האושר' של קלירווטר, שנחנך ב-11 ביולי, מספק תקנון מוסרי חילוני שמבוסס על שכל ישר, כדי לקדם אחווה בין כל התושבים של מחוז פינלאס.
אלפים התכנסו במרכז העיר קלירווטר, פלורידה, בשבת 11 ביולי, כדי לחגוג את הפתיחה ההיסטורית של מרכז 'מוסד הדרך אל האושר' שישתמש בכוח של המדריך החילוני ההגיוני הזה כדי לעזור לאנשים מכל האמונות והמדינות, כדי לעזור להפוך את המגמות המדאיגות שפוגעות בקהילות בכל רחבי העולם.
ראיות לשחיקה המדאיגה במוסריות באיזור מפרץ טמפה צצו כאשר סקר שנערך לאחרונה חשף כי 50 אחוזים מהתלמידים במחוז פינלאס הותקפו מילולית וש-30 אחוזים הותקפו גופנית. בנוסף, המחוז מדורג במקום הרביעי באלימות במשפחה, עם 2,000 מקרים בשנה האחרונה בלבד.
"נדרש מצפן מוסרי", אמר מר דייוויד מיסקביג', יו"ר מועצת המנהלים של Religious Technology Center, כאשר חנך בשבת את המרכז החדש. "לכן, המדריך ההגיוני לחיים טובים יותר שנקרא 'הדרך אל האושר', מפרט נתיב ישר שכל אדם מכל רקע, תרבות או אמונה יכול ללכת בו. ולכן, המטה הראשי החדש שלנו של 'הדרך אל האושר', ממש כאן בקלירווטר, פלורידה, פתוח לכל אחד".
במבנה של 'מוסד הדרך אל האושר' של קלירווטר יש משרדים למתנדבים, תצוגות מידע שמציגות למבקרים את כל האלמנטים של הקמפיין, וחדר סמינרים שבו קבוצות ואנשים שנוגעים בדבר יכולים לקבל הכשרה כדי להעביר את תוכנית הלימודים.
קמפיין 'הדרך אל האושר' כולל גם סדרה של תשדירי שירות לציבור – תשדיר שירות אחד לכל אחד מ-21 הכללים ההגיוניים שבחוברת. הספר גם התעורר לחיים באמצעות ספר מוסרט ללא קיצורים. ׳ערכת הכלים למחנך של הדרך אל האושר׳ מכילה את החומרים הנחוצים להעברת התוכנית ולהשגת המעורבות המלאה של התלמידים. כל הכלים זמינים במטה הראשי של המוסד בשדרות פורט הריסון.
'הדרך אל האושר', עזר להביא רוגע לקהילות שנפגעו מאלימות, שלום לאיזורים הרוסים עקב סכסוכים אזרחיים והערכה עצמית למיליוני אנשים – בבתי-ספר, בתי-כלא, מוסדות דתיים, כמו גם במרכזי נוער ומרכזים קהילתיים. הכוח של החוברת הודגם שוב ושוב בתוצאות שהן בגדר נס שאפשר לראות בכל מקום בו הספר הופץ. החוברת הדגימה את הגאונות הטהורה של המצפן המוסרי לחיים של ל.רון האברד שהביא תועלת ליותר מ-100 מיליון איש במהלך 30 השנים שחלפו.
- כשהמשטרה הלאומית של קולומביה אימצה את 'הדרך אל האושר' ולקחה על עצמה את ההפצה ברחבי המדינה, בהגיעה ל-20% מהאוכלוסייה, שיעורי הפשע במדינה צנחו.
- בקהילות בלוס-אנג'לס שהאלימות היתה נפוצה בהן, כנופיות אופנוענים יריבות שהפיצו את 'הדרך אל האושר' השיגו ירידה בפשיעה של 15 עד 30 אחוזים אחרי כל "נסיעת שלום".
- המשטרה בקהילה במזרח סלובקיה מייחסת ירידה של 40 אחוז בשיעור הפשיעה להפצה נרחבת של 'הדרך אל האושר'.
'הדרך אל האושר' זמין ב-112 שפות והופץ בכ-115 מיליון עותקים ב-186 מדינות. הקמפיין להפצת הספר אומץ על-ידי יותר מ-257,000 קבוצות ויחידים. הוא מחזיק ב-'שיא עולמי של גינס' בתור הספר החילוני המתורגם ביותר, וממלא ריק מוסרי בחברה בה החומרנות הולכת וגדלה.
גלה עוד על הספר 'הדרך אל האושר: מדריך הגיוני לחיים טובים יותר'.
צפה בסרט הווידיאו ▶המרכז החדש הזה הוא אחד משישה מרכזים חדשים, שכל אחד מהם מוקדש לעזרה בנושאים שמשפיעים על קלירווטר ועל האיזור של מפרץ טמפה רבתי:
- הבית החדש במרכז העיר של היועצים הרוחניים המתנדבים של ארגון הסיינטולוגיה הוא חלק מתנועה עולמית שפעילה ב-120 מדינות – כוח הסיוע העצמאי הגדול ביותר בעולם. סיינטולוגים מתנדבים יותר מ-200,000 שעות בשנה במפרץ טמפה לבדו. הם חיים בהתאם לסיסמה של היועצים הרוחניים המתנדבים, "ניתן לעשות משהו בקשר לזה".
- מוזיאון ומרכז פעילות של 'ועדת האזרחים לזכויות האדם' (CCHR), הקבוצה הגדולה ביותר בעולם המשמשת בתור כלב השמירה על תחום בריאות הנפש מאז 1969, ושהיתה אחראית לחקיקת כ-181 חוקים להגנה על אנשים מפני התעללות או כפייה פסיכיאטריות. במרכז המידע של CCHR בקלירווטר נמצא המוזיאון 'פסיכיאטריה: תעשיית המוות'.
- הבית החדש של 'מאוחדים למען זכויות האדם', יוזמה חינוכית עולמית שפועלת לזיהוי הזכויות של כל אזרח בעולם ולהגנה עליהן, ועכשיו גם של כל אזרח במחוז פינלאס – מקום שבו זכויות האדם נרמסות ושסחר בבני אדם מדורג בין החמורים ביותר בארצות-הברית. המטה המרכזי הזה מבטיח להוביל את המאבק נגד המקרים הקיצוניים האלה של רמיסת זכויות האדם.
- המרכז המקומי החדש של 'המוסד לעולם נקי מסמים', שהתוכנית הבינלאומית שלו 'האמת על סמים' הגיעה ל-260 מיליון איש ברחבי העולם. המחויבות של התוכנית היא לחיסול השימוש בסמים ולמתן חינוך נרחב בנושא סמים לאנשים צעירים.
- המטה הראשי של קרימינון בפלורידה ניצב כנקודת התחלה בביצוע השליחות של טיפול בגורמים לפשיעה והשבת ההערכה העצמית לעבריינים באמצעות תוכניות אפקטיביות לבניית האופי.